• 09127479756
  • 9 تا 12 - 17 تا 21

تاثیر خرما بر باروری زنان

تاثیر خرما بر باروری زنان

در این مقاله قصد داریم راجع به تاثیر خرما بر باروری زنان مطالبی را بیان کنیم. ابتدا در رابطه با این که خرما چه تاثیری در بارداری دارد، نکاتی را ذکر می کنیم. سپس فواید خرما در بارداری را توضیح می دهیم. در انتها نیز پاسخ این سوال که آیا مصرف خرما برای بارداری ضرر دارد یا خیر، را خواهیم داد.

خرما چه تاثیری در بارداری دارد؟ 

یک خانم در دوران بارداری خود، باید مصرف یک سری از مواد غذایی را قطع کند، یک سری از مواد غذایی را خیلی کم مصرف کند و مصرف یک سری دیگر از مواد غذایی را باید افزایش دهد. به عنوان مثال تاثیر قهوه بر باروری منفی است و مصرف آن باید قطع شود و یا خیلی محدود گردد.

با این وجود، خرما جزء دسته سوم از مواد غذایی است. البته بدیهی است که زیاده روی در مصرف همین خرما هم می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. تاثیر خرما بر بارداری زیاد است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر و ویتامین ‌های متعدد و معدنی است. اگر بخواهیم به صورت دقیق تر، مواد مغذی موجود در خرما را ذکر کنیم به اعداد زیر می رسیم. 100 گرم خرما مقداری برابر با 227 کالری دارد. همچنین حاوی 1.8 گرم پروتئین و 0.9 میلی گرم آهن است.

از سوی دیگر این مقدار خرما، 15 میکرو گرم فولات، 6.7 گرم فیبر، 0.2 گرم چربی، 54 میلی گرم منیزیم، 696 میلی گرم پتاسیم و 2.7 میکرو گرم ویتامین k دارد. تمام این مغذی برای بدن مادر و جنین مورد نیاز هستند. بنابراین می توانیم بگوییم که تاثیر خرما بر باروری قابل توجه است.

تاثیر خرما بر بارداری

فواید خرما در بارداری

خرما جزء آن دسته از مواد غذایی که باعث افزایش باروری می ‌شود، می باشد. تاثیر خرما بر باروری زنان را در ادامه با جزئیات ذکر خواهیم کرد. در واقع مصرف خرما در طول دوران بارداری فواید زیر را برای زن باردار و جنین به دنبال دارد:

1. برطرف کردن یبوست

یکی از موارد مربوط به تاثیر خرما بر باروری، رفع یبوست دوره بارداری است. یکی از مشکلات جدی زنان باردار، خصوصا در سه ماهه اول بارداری خود، یبوست است. علت اصلی بروز این مشکل، کم بودن فیبر بدن مادر در این دوره است. یک زن باردار هر روز حداقل باید ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر مصرف کند. خرما سرشار از فیبر است و به همین خوردن آن، باعث تضمین سلامت سیستم گوارشی و کمک به رفع یبوست می شود.

2. پیش گیری از کم ‌خونی و تقویت سیستم ایمنی

یکی دیگر از موارد مربوط به تاثیر خرما بر بارداری، جلوگیری از کم خونی است. خوردن خرما که یک منبع غنی از ویتامین ب ۹ است، باعث پیش گیری از کم ‌خونی و تقویت سیستم ایمنی زن باردار و جنین خواهد شد. بسیاری از خانم های باردار یا از قبل دچار کم خونی و کمبود آهن بوده اند و یا در دوران بارداری به علت افزایش نیاز بدن به آهن در این دوره، با این مشکل مواجه می شوند.

از آن جایی که کم خونی و کمبود آهن مادر، سطح انرژی و قدرت عضلات بدن او را کم می کند و باعث فرسوده و سست شدن بافت‌ های بدن او و جنین می گردد، به همین دلیل مصرف داروی آهن و داروی ضد کم‌ خونی در میان این دسته از افراد خیلی رایج است. مصرف خرما یک روش جایگزین طبیعی برای برطرف کردن این مشکل است.

3. کمک به رشد جنین و جلوگیری از مشکلات مادرزادی

کمک به رشد جنین یکی از مواردی است که مربوط به تاثیر خرما بر باروری زنان می شود. به هر میزانی که زن باردار، مواد غذایی مفید و سرشار از ویتامین ‌و پروتئین ‌را مصرف کند، جنین در شکم او، رشد بهتر و سریع ‌تری خواهد داشت. خرما یکی از این مواد غذایی مفید است.

خرما دارای ماده منیزیم است و خوردن آن توسط مادر، موجب سلامت و قدرت استخوان ‌های و دندان ‌های کودک در آینده می شود و البته از انقباضات زودرس جنین جلوگیری خواهد کرد. خرما دارای اسید فولیک هم می باشد که در جلوگیری از بروز نواقص مادرزادی کودک در زمان تولد موثر است.

4. زایمان راحت تر

یکی از موارد مربوط به تاثیر خرما بر باروری زنان، کم کردن درد زایمان آن ها است. از آن جایی که خرما، حاوی ملین ‌های طبیعی است، مصرف این ماده غذایی در هفته های پایانی بارداری، باعث می شود که درد زایمان کم تر شود. در واقع خرما باعث می شود که زن باردار در لحظات زایمان، انبساط بیشتری داشته باشد و کیسه آب او هم سالم تر باقی بماند.

5. حفظ سلامتی دستگاه عصبی زن باردار

یکی از مشکلاتی که همواره زنان باردار با آن مواجه هستند استرس و اضطراب است. یکی از موارد مربوط به تاثیر خرما بر بارداری، کم کردن استرس در دوره بارداری است. در طول دوره بارداری همیشه یک زن نگران سلامتی خود و جنین داخل شکم خود می ‌باشد. برای کاهش این استرس رعایت یک سری از نکات ضروری است که یکی از آن ها داشتن رژیم غذایی مناسب است.

بعضی از انواع مواد غذایی در کاهش استرس فرد موثر هستند. خرما یکی از این مواد غذایی هست که به دلیل این که دارای مقدار زیادی پتاسیم می باشد، با تقویت دستگاه عصبی فرد و بالا بردن سرعت فعالیت‌ های مغزی استرس او را کاهش می ‌دهد. این قضیه در مورد زنان ‌مسن تر بیشتر صدق می ‌کند. چرا که این دسته از افراد دستگاه عصبی ضعیف‌ تری دارند.

6. برطرف کردن نیاز بدن به قند

همان طور که می ‌دانید زنان باردار، برای مواد غذایی مختلفی ویار می کنند. یکی از این ویارها، ویار خوردن شیرینیجات است. از آن جایی که  شیرینی‌ های صنعتی دارای مقدار زیادی از قند هستند، خوردن زیاد آن ها می تواند زن باردار را در معرض بیماری دیابت قرار دهد.

یک جایگزین طبیعی برای این مواد شیرین مضر، خرما است. قندهای موجود در این ماده غذایی به نحوی هستند که خیلی راحت در بدن انسان تجزیه می‌ شوند و تبدیل به انرژی می ‌گردند. در نتیجه یک زن باردار با خوردن خرما با مشکل افزایش قند مواجه نمی‌ شود. بنابراین این مزیت را هم می توان به تاثیر خرما بر باروری، ربط داد.  

7. تأمین ویتامین K مورد نیاز جنین

یکی از ویتامین ‌های مورد نیاز جنین، ویتامین کا است. کمبود این ویتامین باعث می ‌شود که خون جنین لخته بزند و استخوان ‌های او به خوبی رشد نکند. خرما سرشار از ویتامین کا است و می‌ تواند این نیاز جنین را به خوبی برطرف کند. پس تأمین ویتامین k هم از موارد مربوط به تاثیر خرما بر بارداری است.

بیشتر بخوانید: عکس رنگی رحم بدون درد

خواص خرما برای زنان

خواص خرما برای رحم

آیا می‌دانستید که خرما فواید بسیاری نیز برای سلامتی زنان دارد؟ در ادامه به برخی از مهم‌ترین خواص خرما برای زنان می‌پردازیم:

  • تقویت عضلات رحم: خرما حاوی فیبر و مواد مغذی است که به تقویت عضلات رحم کمک می‌کند. این امر به ویژه برای دوران پس از زایمان و بازگشت رحم به حالت عادی بسیار مفید است.
  • کاهش خونریزی قاعدگی: برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف خرما می‌تواند به کاهش خونریزی قاعدگی و تنظیم چرخه قاعدگی کمک کند.
  • کاهش دردهای قاعدگی: خرما حاوی منیزیم است که به کاهش دردهای عضلانی و اسپاسم کمک می‌کند. به همین دلیل، مصرف خرما می‌تواند به کاهش دردهای قاعدگی کمک کند.
  • پیشگیری از سرطان رحم: خرما حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم کمک می‌کند.

خرما برای بارداری ضرر دارد؟

همان طور که در قسمت ‌های قبلی مقاله عنوان کردیم، خوردن خرما در دوران مختلف بارداری، فواید بسیار زیادی به دنبال دارد؛ ولی زیاده‌ روی کردن در مصرف این ماده غذایی هم می ‌تواند چند مورد عوارض به دنبال داشته باشد. یکی از این عوارض، بالا رفتن میزان قند خون و افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت است.

هر چند مصرف خرما به جای شیرینی جات مصنوعی، توصیه می شود ولی کاملاً بدیهی است که مصرف بیش از حد همین خرما هم می ‌تواند قند خون فرد را افزایش دهد. با این وجود مصرف مقدار معقول آن کاملاً بی ‌خطر است مگر این که زن باردار از قبل از بارداری به دیابت مبتلا باشد که در آن صورت باید در مصرف خرما، احتیاط بیشتری به خرج دهد. مورد دیگر، بالا رفتن وزن زن باردار می‌ باشد.

مورد آخر نیز احتمال آسیب رسیدن به دندان‌ ها و پوسیده شدن آن ها است که البته با رعایت اصول بهداشتی دهان و دندان این مشکل برطرف خواهد شد. بنابراین این که تاثیر خرما بر باروری را دست کم بگیریم و بگوییم خرما برای بارداری ضرر دارد، کاملاً اشتباه است و در صورتی  که فرد به اندازه، این ماده غذایی را مصرف کند، هیچ گونه ضرری متوجه او نخواهد شد.

نتیجه گیری

خرما یک ماده مفید است که در دوران بارداری هم برای زن باردار و هم برای جنین بسیار مفید است. امروزه و با پیشرفت علم، تاثیر خرما بر باروری زنان، کاملا اثبات شده است ولی با این وجود اگر باردار هستید بهتر است در مورد مصرف این ماده غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4434004/

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.