• 025-3119

تاثیر قهوه بر باروری زنان و مردان چیست؟

تاثیر قهوه بر باروری زنان و مردان چیست؟

قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در جهان است. اغلب ما عادت داریم در طول روز به خصوص زمانی که مضطرب هستیم یا احساس خستگی می کنیم به سراغ این نوشیدنی جذاب برویم. قهوه یک نوشیدنی با کافئین بالا و محرک است؛ بنابراین اگر قصد بارداری دارید حق دارید که نگران تاثیر قهوه بر باروری باشید در این مقاله به شما می‌گوییم تا چه مقدار مصرف قهوه می تواند بر روی باروری اثر بگذارد.

تاثیر قهوه بر باروری       

اگر قصد دارید در آینده بچه دار شوید یا با ناباروری دست و پنچه نرم می کنید، عاقلانه است حواستان به تعداد فنجان قهوه ای که روزانه می خورید باشد. این نوشیدنی وسوسه کننده می تواند زمان پدر و مادر شدن شما را طولانی کند. شاید برایتان باورکردنی نباشد اما از دیگر اثرات قهوه بر روی باروری و افراط در مصرف آن، سقط جنین و مرگ آن است. از طرفی مصرف قهوه که یک نوشیدنی کافئین دار است، جذب آهن را کاهش می دهد و فشارخون را بالا می رود که این هم برای زوج ها خبر خوبی نیست. در ادامه مطلب به‌طور مفصل تر درمورد اینکه چگونه قهوه می تواند بر روی باروری مردان و زنان تاثیر بگذارد را توضیح می دهیم.

بیشتر بخوانید: تاثیر ورزش بر ناباروری

تاثیر قهوه بر باروری مردان

مصرف قهوه برای آقایان مانند شمشیر دو لبه است. برخی معتقد هستند مصرف قهوه می تواند تحرک اسپرم را افزایش دهد؛ و برخی از آزمایش‌ها نشان می دهد بین مقدار قهوه مصرفی روزانه و ناباروری در مردان رابطه مستقیمی وجود دارد و مردانی که روزانه بیشتر از 4 فنجان قهوه مصرف می کنند، دچار ناباروری می شودند.

 با بررسی بیشتر پژوهشگران دریافته اند که زیاده روی در مصرف قهوه می تواند بر روی کیفیت اسپرم تاثیر بگذارد، همچنین به DNA اسپرم آسیب برساند و باعث انحرافات ژنتیکی در نوزاد شود. تا اینجا متوجه تاثیر قهوه بر باروری مردان شدید، بنابراین اگر در آینده تصمیم دارید پدر شوید اگر روزانه 1 تا 2 فنجان قهوه مصرف می کنید جای نگرانی برای شما نیست ولی اگر به نوشیدن قهوه اعتیاد دارید توصیه می کنیم مصرف آن را کاهش دهید.

تاثیر قهوه بر باروری زنان

قهوه بر روی قدرت باروری زنان می تواند اثر بگذارد. کافئین موجود در قهوه می تواند مانع بالغ شدن تخمک ها شود؛ و شانس باروری را کاهش دهد. حتی در صورت بارداری هم خطر مصرف قهوه و دریافت کافئین به طور کامل رد نمی شود. مصرف قهوه و دریافت بیشتر از 200 میلی گرم کافئین در روز می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد. پزشکان متوجه اثر قهوه بر باروری هستند و در اغلب موارد توصیه می کنند در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول و سه ماه آخر مصرف قهوه قطع شود، زیرا جنین به طور کامل تکامل پیدا نکرده است.کافئین می تواند از طریق جفت وارد مایع آمونیوتیک و جریان خون جنین شود و جنین درگیر اثرات کافئین شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر سیگار بر ناباروری

 همان‌طور که گفتیم مصرف کافئین می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد و موجب سقط جنین، کاهش وزن جنین در ماه های آخر، مرگ ناگهانی جنین، لب شکری شدن نوزاد شود و بیش فعالی در کودک هم می تواند به دلیل مصرف قهوه در دوران بارداری باشد.

اگر فردی هستید که در آینده قصد بارداری دارید حال که متوجه تاثیر قهوه بر باروری شدیدتوصیه می کنیم که تصمیم بگیرید مصرف قهوه را قطع کنید؛ اگر در شرایطی هستید که نمی توانید مصرف آن را قطع کنید بهتر است  تحت نظر پزشک باشید و طبق مقدار توصیه شده برای شما قهوه میل کنید. شما می توانید نوشیدنی های کم کافئین دیگر مانند چای سبز را جایگزین نوشیدنی های پر کافئین مانند قهوه کنید.

منبع:

https://bmcwomenshealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12905-020-00973-z

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.