• 025-3119

فمارا و ناباروری

فمارا و ناباروری

در این مقاله قصد داریم راجع به فمارا و ناباروری، مطالبی را بیان کنیم. فمارا نام یک داروی معروف است. البته نام اصلی این دارو، لتروزول است و فمارا نام تجاری آن است. این دارو از ابتدای دهه 2000 تا به امروز، به وسیله پزشکان برای درمان زنان نازا و البته زنان مبتلا به سرطان سینه، تجویز شده است. در ادامه تاثیر مصرف قرص فمارا برای بارداری و سرطان سینه را بررسی می کنیم.

قرص فمارا (لتروزول) چیست؟

فمارا و یا همان لتروزول نام یک داروی خوراکی پیشرفته می‌ باشد. همان طور که در بالا گفتیم قرص فمارا در بارداری و درمان سرطان سینه در زنان موثر است. البته ناباروری‌ هایی که به علت وجود مشکل در تخمدان باشند، با این دارو درمان می‌ شوند. عدم توانایی در بارداری، دلایل متعددی از جمله برخی از بیماری ها دارد که در مقاله چه بیماری هایی باعث ناباروری می شود، به آن ها اشاره کرده ایم. این دارو برای درمان انواع خاصی از سرطان پستان نیز به کار می‌ رود. داروی فمارا، زیرگروه داروهای مهار کننده آروماتاز به حساب می‌ آید. 

قرص فمارا برای چی خوبه؟

قرص فمارا و یا همان لتروزول برای موارد مختلفی توسط پزشکان تجویز می‌ شود. با این وجود این قرص دو کاربرد اصلی دارد. یکی تاثیر قرص فمارا در درمان سرطان سینه و دیگری تاثیر قرص فمارا در بارداری. البته در ابتدا این قرص برای درمان سرطان سینه تولید شده بود و بعداً تاثیرات بین قرص لتروزول و بارداری هم مشخص شد.

تاثیر فمارا در ناباروری

امروزه ناباروری به یک مشکل رایج در بین زنان تبدیل شده است. روش های تشخیص این مشکل هم بسیار زیادتر از قبل شده اند. یکی از روش‌ های تشخیص علت نازایی و ناباروری، استفاده از عکس رنگی رحم است. با انجام این فرایند، آناتومی رحم یک زن به صورت کاملاً دقیق مشخص می‌ شود و اگر گرفتگی در لوله ‌های فالوپ فرد و یا هر قسمتی از رحم، وجود داشته باشد، در این عکس به صورت کامل نمایش داده می ‌شود.

استفاده از لتروزول یکی از راه های درمان ناباروری است. اگر بخواهیم تاثیر قرص لتروزول برای بارداری را توضیح دهیم، باید بگوییم که این دارو برای درمان مشکل ناباروری در زنان، تغییرات زیر را در بدن آن ها ایجاد می کند.

  1. تحریک کردن تخمک گذاری در زنانی که تخمک گذاری در بدن آن ها انجام نمی‌ شود.

یکی از کاربردهای اصلی داروی فمارا برای بارداری، تحریک کردن تخمک گذاری است. وقتی که آنزیم آروماتاز به وسیله داروی فمارا مهار می‌ گردد، دیگر استروژن در زنان جوان تولید نمی‌ شود. نتیجه این اتفاق هم این می‌ شود که ترشح هورمون محرک فولیکول به وسیله غده هیپوفیز و مغز آن فرد بیشتری می شود.

در خانم‌ هایی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند و یا به هر علت دیگری، تخمک گذاری در بدن آن ها انجام نمی شود، هورمون محرک فولیکول می تواند باعث آزاد شدن تخمک‌ ها شود و  اصطلاحا تخمک گذاری تحریک می‌ شود.

  1. بیشتر شدن احتمال بارداری در زنانی که دارای تخمک گذاری هستند.

در بدن یک سری از بانوان، تخمک گذاری انجام می‌ شود ولی تعداد تخمک آزاد شده بسیار کم است. مثلاً در بدن بعضی از زنان در طول یک دوره قاعدگی طبیعی، فقط یک تخمک آزاد می‌ شود. طبیعتاً احتمال بارداری در این دسته از افراد بسیار پایین است. این افراد می‌ توانند با مصرف داروی فمارا، تعداد تخمک گذاری را در بدن خود افزایش داده و در نتیجه احتمال بارداری را نیز  بیشتر کنند. در واقع در این صورت داروی فمارا می‌ تواند یک راه درمانی کمک باروری به حساب بیاید.

قرص فمارا در باروری

طریقه مصرف قرص فمارا

طریقه مصرف قرص لتروزول برای بارداری و برای درمان سرطان سینه با هم متفاوت است. در ادامه به هر دو مورد اشاره می‌ کنیم.

  • طریقه مصرف قرص لتروزول برای درمان سرطان سینه

در صورتی که برای درمان این سرطان از قرص متروزول استفاده می ‌کنید، باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید. البته در این مقاله قصد داریم به رابطه این دارو با ناباروری بپردازیم، درنتیجه به تفصیل راجع به تاثیر این عوامل بر سرطان نمی پردازیم.

  1. زمان مصرف دارو
  2. نظارت بر درمان سرطان سینه با داروی فراما
  3. مدت زمان استفاده از دارو
  4. دوز مصرف دارو
  • طریقه مصرف قرص لتروزول برای بارداری

یکی از انواع داروهایی که بر بارداری تاثیر دارند، داروی فمارا است. زنانی که به دنبال تاثیر قرص لتروزول برای بارداری خود هستند، باید به نکات زیر توجه کنند:

  1. دوز مصرف دارو: معمولاً دوز تجویز شده از این دارو برای درمان ناباروری، کم تر از سرطان سینه است.
  2. زمان مصرف دارو: معمولا مصرف قرص لتروزول باید از روز سوم تا روز هفتم دوره قاعدگی فرد شروع شود.
  3. طول درمان: معمولاً دوره‌ های درمان ناباروری به وسیله قرص لتروزول پنج روز به طول می‌ انجامد.
  4. پیش بینی تخمک گذاری: امکان دارد پزشک مربوطه به شما بگوید که از کیت پیش بینی تخمک گذاری به منظور مشخص کردن زمان دقیق نزدیکی استفاده کنید.
  5. نظارت بر درمان ناباروری با داروی لتروزول: پزشک مربوطه بایستی جوابی که بدن شما به مصرف این دارو می‌ دهد را با کمک آزمایش خون و سونوگرافی تشخیص دهد و متناسب با آن، دوز قرص فمارا برای بارداری را کم و زیاد کند.

عوارض قرص فمارا چیست؟

قرص فمارا یک داروی قوی و سنگین است و طبیعتاً مصرف آن می ‌تواند عوارضی هم به دنبال داشته باشد. بعضی از عوارض مصرف قرص فمارا برای بارداری و البته برای درمان سرطان سینه و … عبارت هستند از:

  1. سفت شدن مفاصل و احساس درد در این نواحی
  2. احساس کم شدن انرژی‌ یا خستگی
  3. احساس درد عضلانی
  4. احساس سردرد شدید و یا سردرد  مداوم
  5. پوکی استخوان
  6. بیشتر شدن وزن و اشتهای فرد
  7. احساس حالت تهوع
  8. گرگرفتگی و احساس گرمای یک دفعه ‌ای در قسمت های مختلف بدن از جمله در گردن و سینه و صورت
  9. عرق کردن بیش از حد و غیر عادی که البته در بیشتر موارد به خاطر همان گرگرفتگی است.

مواردی که در بالا اشاره کردیم موارد رایج عوارض قرص لتروزول و بارداری و سرطان سینه و … هستند، ولی این دارو یک سری عوارض کم تر شایع هم دارد که عبارت هستند از:

  • احساس افسردگی
  • نازک شدن موهای فرد
  • خشک شدن و تحریک واژن
  • تار شدن دید فرد
  • احساس سرگیجه
  • شکستگی استخوان‌ های فرد
  • بالا رفتن سطح کلسترول فرد
  • بروز مشکلات کبدی در فرد
  • واکنش‌ های آلرژیک شدید مثل خارش و تورم در قسمت‌های مختلف بدن از جمله زبان و گلو و صورت
  • مشکلات تنفسی

نتیجه‌ گیری

فمارا و بارداری، موضوعی بود که در این مقاله به رابطه بین آن ها پرداختیم. داروی لتروزول یا همان فمارا یکی از انواع داروهای سرطان سینه به حساب می ‌آید که علاوه بر تاثیر بسیار مثبتی که در درمان این سرطان دارد، می‌ تواند برای درمان ناباروری نیز بسیار مفید واقع شود. البته باید به این نکته دقت داشته باشید که مصرف این دارو نیاز به مجوز پزشک دارد و نباید به هیچ عنوان به صورت خودسرانه آن را مصرف کنید.

منبع:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29555319/

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.