• 09127479756
  • 9 تا 12 - 17 تا 21

در دوران بارداری چقدر آب بخوریم؟

در دوران بارداری چقدر آب بخوریم؟

شیرین ترین، به یاد ماندنی ترین و حساس ترین دوران زندگی هر بانویی دوران بارداری است. به شرط آن که با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش و آب کافی این دوران را به سلامت بگذارند. آیا میزان مصرف آب در بارداری تاثیر دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال مقاله ارائه شده را مطالعه کنید.

در بارداری چقدر آب بخوریم؟

انجمن زنان زایمان به زنان باردار توصیه می کند که روزانه 10 لیوان (236 میلی لیتر) آب یا سایر مایعات بنوشید. با این حال، این مقدار فقط یک راهنمایی کلی است و نیاز های هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی از عواملی که می توانند بر میزان آب مورد نیاز بدن در بارداری  تاثیر بگذارد عبارتند از:

میزان آب مورد نیاز بدن در بارداری

در سه ماهه دوم و سوم بارداری، به دلیل افزایش حجم مایع آمنیوتیک و حجم خون، به آب بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر فعال هستید، به دلیل تعریق بیشتر به آب بیشتری نیاز خواهید داشت و این موضوع در مورد مراقبت های پس از زایمان نیز صادق است. اگر در آب و هوای گرم زندگی می کنید، یا در گرمای هوا فعالیت می کنید، به آب بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر شرایطی مانند دیابت بارداری یا پره اکلامپسی دارید، ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشید. نشانه های کم آبی بدن در بارداری:

  • تشنگی شایع ترین علامت کم آبی بدن است.
  • اگر کمتر از حد معمول ادرار می کنید یا ادرارتان تیره است، ممکن است دچار کم آبی بدن باشید.
  • اگر دهانتان خشک یا پوستتان پوسته پوسته شده است، ممکن است دچار کم آبی بدن باشید.
  • کم آبی بدن می تواند باعث سرگیجه یا سبکی سر شود.
  • کم آبی می تواند باعث خستگی شود.
میزان نوشیدن آب در زمان بارداری

مصرف روزانه آب در بارداری

مقدار مصرف آب در بارداری به ویژه در روز اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنید. همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید. در طول روز به طور مرتب آب بنوشید، حتی اگر تشنه نیستید. به آب طعم دهنده اضافه کنید، مانند میوه یا گیاهان، تا طعم آن را دلپذیر تر کنید.

غذاهایی مانند میوه ها، سبزیجات و سوپ بخورید، که حاوی آب زیادی هستند. از نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار و الکلی خودداری کنید، زیرا این نوشیدنی ها می توانند بدن شما را کم آب کنند. نوشیدن آب کافی در بارداری به حفظ سطح آمنیوتیک، جلوگیری از یبوست، کاهش خطر عفونت ادراری، تنظیم دمای بدن، انتقال مواد غذایی و اکسیژن به جنین و به دفع سموم از بدن کمک می کند و می تواند به کاهش خطر زایمان زودرس کمک کند.

عوارض کم آبی در بارداری

کم آبی بدن در دوران بارداری زمانی اتفاق می افتد که بدن شما مایعات بیشتری از دست می دهد. این می تواند عواقب جدی برای شما و نوزادتان داشته باشد. علائم کم آبی بدن در دوران بارداری تشنگی، کاهش دفعات ادرار، ادرار تیره، خشکی دهان، سرگیجه، یبوست و… است. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، مهم است که فورا مایعات بنوشید.

دلایل زیادی برای کم آبی بدن وجود دارد، از جمله: تهوع صبحگاهی، استفراغ، اسهال، تعریق بیش از حد، تب و مصرف ناکافی مایعات. عواقب کم آبی بدن در دوران بارداری می تواند جدی باشد و شامل: زایمان زودرس، کمبود وزن هنگام تولد، زایمان سزارین، لخته شدن خون و مرگ جنین است. با نوشیدن مایعات کافی در دوران بارداری و مراقبت های پس از باردای می توانیم این  مشکل را کنترل کرد و از به وجود آمدن این عارضه جلوگیری کرد.

میزان آب مورد نیاز بدن در بارداری

خوردن آب در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟

نوشیدن آب کافی برای سلامت مادر و جنین بسیار مهم است. آب برای تشکیل سلول ها و بافت های جدید در بدن جنین ضروری است. همچنین به انتقال مواد مغذی و اکسیژن به جنین و دفع مواد زائد از بدن او کمک می کند. آب نقش مهمی در حفظ سطح مایع آمینوتیک دارد. مایع آمینوتیک از جنین در برابر عفونت محافظت می کند و به تنظیم دمای بدن او کمک می کند.

کمبود آب بدن می تواند خطر زایمان زودرس را افزایش دهد. یبوست یک مشکل شایع در دوران بارداری است. نوشیدن آب کافی می تواند جلوگیری کند از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش تضمین کند. عفونت های دستگاه ادرار در دوران بارداری شایع هستند. نوشیدن آب کافی به رقیق شدن ادرار و دفع باکتری ها از بدن کمک می کند و خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری را کاهش می دهد.

خوردن آب زیاد در بارداری ضرر دارد؟

در حالی  که نوشیدن آب زیاد در دوران بارداری ضروری است، زیاده روی در آن می تواند مضر باشد. مادران باردار به طورکلی باید روزانه حدود 10 لیوان آب یا سایر مایعات بنوشند. اما این مقدار می تواند به عوامل مختلفی مانند آب و هوا، سطح فعالیت و وضعیت سلامتی فرد متفاوت باشد.

میزان خوردن آب در بارداری اگر زیاد باشد می تواند منجر به مسمومیت با آب شود که این بیماری جدی است که می تواند عواقب خطرناکی برای مادر و جنین داشته باشد. علائم مسمومیت با آب عبارتند از: سردرد، حالت تهوع و استفراغ، گیجی، تشنج و کما است. اگر باردار هستید و نگران میزان مصرف آب در بارداری خود هستید، بهترین کار این است که با پزشک خود صحبت کنید. آن ها می توانند به شما کمک کنند تا مقدار مناسب آب را برای نیاز های فردی خود، تعیین کنید.

مقدار مصرف آب در بارداری

فواید نوشیدن آب در دوران بارداری

60 درصد بدن را آب تشکیل می دهد. به این دلیل است که باید به اندازه کافی آب بنوشید. نوشیدن آب در بارداری:

  • دمای داخلی بدن را تنظیم می کند.
  • سلول جدید در بدن شما می سازد.
  • از طریق جریان خون پروتئین ها و کربوهیدارت ها را انتقال می دهد.
  • باعث روغن کاری در مفاصل شما می شود.
  • بزاق دهان را تشکیل می دهد.
  • برای نخاع و مغز شما به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند.
  • از سیستم بدنی شما مواد زائد را خارج می کند.

سخن آخر

به یاد داشته باشید، نوشیدن آب کافی در دوران بارداری برای سلامتی شما و فرزندانتان ضروری است. اما زیاده روی در آن می تواند مضر باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.